Type

Villa's

ProjectNaam

Weteringpark

Locatie

Houten

Meer aandacht
… voor Woonwensen

In samenwerking met de gemeente Houten en Kühne Holding is in de periode 2013-2016 de woonwijk Weteringpark in Houten ontwikkeld. In het gebied Leebrug II is een unieke woonwijk gerealiseerd met prachtige vrijstaande en halfvrijstaande villa’s. De wijk is gebaseerd op de historische en nog steeds zeer populaire tuinsteden in Engeland met veel groen en slingerende wegen. Door ook de gehele infrastructuur van de wijk in eigen regie uit te voeren is een mooi, gevarieerd en toch samenhangend geheel ontstaan.

Kenmerkend voor dit plan is de aandacht voor architectuur, detaillering en duurzaamheid. De verscheidenheid is enorm. Door te variëren met woningtypen, erkers en uitbouwen, en kleuren is geen woning in deze wijk hetzelfde. De woningen zijn ontworpen met oog voor een goed binnenklimaat, hoge gebruikskwaliteit en een zeer goede toekomstwaarde. De villa’s zijn zeer ruim ( 750 tot 1.000 m3 inhoud, 5 of 6 slaapkamers, 2 badkamers) en zijn daardoor bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen.

De wijk heeft een natuurlijk en groen karakter, onder andere door de zeer duurzame toepassing van zonneboilers, warmteterugwinning, warmtepompen en optimale isolatie. De autoluwe wijk en de groene speelvoorzieningen vormen een natuurlijke ontmoetingsplaats voor de jeugd uit de wijk.